RX rešitve


Rešitev za vse, ki potrebujete optično korekcijo vida pri ukvarjanju s športom, je vedno tu!

V očala se lahko vgradijo dioptrijska sončna stekla bodisi namesto obstoječih sončnih leč, bodisi s posebnim vstavkom imenovanim clip-inn. Te možnosti imenujemo RX rešitve. Vsak model očal evil eye ima na voljo vsaj eno izmed treh RX rešitev.

Proizvajalec očal evil eye izdeluje tudi dioptrijska stekla Panorama Sport v originalni barvi, tudi z vključeno LST, vario in polarizacijsko tehnologijo.

Generalno je možna vgradnja dioptrijskih leč Panorama Sport nekje do + / – 6 dioptrij. Na voljo so tako enožariščne, kakor tudi progresivne leče. Izdelava je individualizirana in prilagojena vašim potrebam. Za več informacij in o individualnih rešitvah, glede možnosti vgradnje, se lahko obrnete na katero izmed optik, ki ima v ponudbi očala evil eye.

evil eye RX rešitve - vgradnja dioptrije na 3 načine
rx resitve
evil eye RX rešitve - direktna vgradnja

Direktna vgradnja

V okvir očal se namesto obstoječih leč izdelajo leče v vaši dioptriji in v barvi, ki jo poljubno izberete v celotni paleti barv, ki jih evil eye ponuja. Največja prednost take vgradnje je maksimalno vidno polje, estetski izgled in preprosto čiščenje.
evil eye RX rešitve - adapter

adapter

V kolikor direktna vgradnja tehnično ni izvedljiva, je tu še možnost direktne vgradnje s pomočjo adapterja. Stekla z vašo dioptrijo se vgradijo v adapter, adapter pa se vstavi v okvir očal namesto obstoječih leč. Direktna vgradnja z adapterjem se uporablja zlasti za modele, kjer je sončna leča v enem delu preko celega okvirja očal. Na voljo je tudi več barv adapterja, tako da se lahko barva adaprerja uskladi z izbrano barvo dioptrijskih leč in barvo okvirja očal.

evil eye RX rešitve - clip-in

Clip-in

Lahko pa se odločite, da obstoječe sončne leče ostanejo v okvirju očal – torej da očala ostanejo takšna, kakršna so – pod originalne leče pa se vstavi clip-inn. Clip-inn je pravzaprav vstavek, v katerega se vgradijo bele leče z vašo dioptrijo, vstavek pa se z notranje strani pričvrsti na okvir očal. Takšna rešitev je običajno cenovno najbolj ugodna.

Vgradnja dioptrije: direktna vgradnja

Vgradnja dioptrije: clip-in

Vgradnja dioptrije: adapter