Evil Eye očala

Slogan »true sport eyewear« (resnično šporna očala) pove, da je funkcionalnost in kvaliteta očal za uporabo pri športu na prvem mestu. Očala evil eye so dejansko del športne opreme.

 

Evil eye ima dve stvari, ki ju ne najdete pri nobenih drugih športnih očalih. LST tehnologija leč in PPX material. LST (Light Stabiliser Tehnology) je uporabna še posebej pri hitrih prehodih sonce-senca (in obratno), saj se v področjih slabše vidljivosti (senca) kontrasti poudarijo in je zato vidljivost boljša. Npr. če smučate in zapeljete v senčni predel, kjer so grbine, jih z običajnimi očali ne boste dobro videli. LST leče pa v tem primeru poudarijo kontraste in grbine bodo vidne.

evil eye športna sončna očala z dioptrijo
Nano Vista dječje naočale neuništive, fleksibilne

Bistvena lastnost PPX materiala, iz katerega so narejena očala je, da je izredno lahek (1/3 lažji od acetata), kar je zelo pomembno, če očala nosite dalj časa. Poleg tega je material zelo elastičen, visoko odporen na udarce in ima izredno visoko obstojnost barve in oblike. Skratka zelo dolgo življenjsko dobo.

Od veliko različnih vrst leč v najvišji optični  kvaliteti, ki jih modeli evil eye ponujajo, naj poudarimo leče iz skupine LST VARiO. Te leče združujejo LST funkcijo in fotokromatsko funkcijo (VARiO). Fotokromatski efekt pomeni, da je leča je v osnovi svetlejša, bolj kot sije sonce, bolj temni.

Dioptrijske leče evil eye

Poskrbljeno je tudi za vse tiste športnike, ki potrebujete optično korekcijo vida. Proizvajalec Silhouette izdeluje tudi korekcijske leče, ki se lahko v športna očala vgradijo namesto obstoječih leč. Generalno je možna vgradnja nekje do + / – 6 dioptrij. Na voljo so tako enožariščne, kakor tudi progresivne leče.

Nano Vista dječje naočale neuništive, fleksibilne
Nano Vista dječje naočale neuništive, fleksibilne

Lahko pa se odločite, da obstoječe sončne leče ostanejo v okvirju očal – pod originalne leče pa se vstavi clip-in – vstavek, v katerega se vgradijo bele leče z vašo dioptrijo, vstavek pa se z notranje strani pričvrsti na okvir očal.

Za več informacij in o individualnih rešitvah, glede možnosti vgradnje, se lahko obrnete na katero izmed optik, ki ima v ponudbi očala evil eye.