Navodila za uporabo očal

STANDARDI

Sončna očala nosijo oznako CE in izpolnjujejo zahteve za osebno varovalno opremo po po direktivi 89/686/EEC. Ustrezajo standardu EU, EN 1836 – 2007.

LEČE

Leče sončnih očal imajo različno stopnjo absorbcije svetlobe. Po standardih so razvrščene v pet kategorij, označenih s številkami 0, 1, 2, 3 in 4. Kategorijo za vaša očala najdete na priponki – ročki očal.

KategorijaObarvanje lečePriporočljivo zaAbsorbcija svetlobe
od – do
ico ss 4 4Zelo močno obarvanaVišinsko sonce92 – 97 %
ico ss 3 3Močno obarvanaSončno82 – 92 %
ico ss 2 2Srednje obarvanaJasno57 – 82 %
ico ss 1 1Rahlo obarvanaDelno jasno20 – 57 %
ico ss 0 0Brezbarvna ali nežno obarvanaOblačno0 – 20 %

UPORABA

Očala ščitijo vaše oči proti sončni svetlobi, proti naravnemu UV sevanju (100 % UV zaščita), proti snegu, dežju in vetru. Ne ščitijo vaših oči proti udarcem ali trdim objektom, niso primerna za gledanje direktno v sonce ali močno žarečo svetlobo in niso primerna za uporabo v solariju. V mraku in ponoči očal ne uporabljajte pri cestni vožnji. Očala z lečami iz skupine 4 niso primerna za cestno vožnjo!

ČIŠČENJE IN SHRANJEVANJE

Za zagotavljanje optimalnega nošenja, morate z očali pravilno ravnati. Leče čistite z vodo in mehko krpo. Zelo umazane leče lahko očistite z blago milnico. Ne polirajte leče, dokler ni suha. Najprej jo posušite z mehko krpo, ali pustite, da se posuši na zraku. Očala shranjujte v primeren etui, da zaščitite leče pred mehaničnimi poškodbami. Če leče poškodujete (praske, lom), jih nadomestite z originalnimi lečami.