SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Avalook določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje AMM d.o.o., Radvanjska 98, 2000 Maribor (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Avalook so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina Avalook je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje AMM d.o.o.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini Avalook.

AMM d.o.o. in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek Spletne trgovine Avalook s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine Avalook ima uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Naročilo opravite na naslednji način:

  1. Izdelek dodate v košarico
  2. Pregled košarice:
    1. Vnesete kupon, v kolikor z njim razpolagate
    2. Izberete način dostave, pri čemer izbirate med dvema možnostima in sicer lahko izberete dostavo s Pošto Slovenije ali pa osebni prevzem na sedežu podjetja.
  3. V izpisan obrazec vnesete svoje osebne podatke in določite naslov za dostavo
  4. Izberete način plačila
  5. Potrdite nakup s klikom na gumb: KUPI ZDAJ

PLAČILNE METODE

Plačilo po predračunu – Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na naslov za dostavo.

Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga.  O času dostave vas bo obvestila Pošta Slovenije.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Amm d.o.o., čeprav so že bili dostavljeni kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Amm d.o.o. pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki je veljaven dokaz za reklamacijo.

CENE V SPLETNI TRGOVINI AVALOOK

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.  Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Lahko se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA in VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@avalook.eu. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov:

AMM d.o.o.
p.p. 1305
2000 Maribor

DOSTAVA

Pogodbeni partner trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.

Po predhodni telefonski najavi je vsak ponedeljek možen tudi osebni prevzem na sedežu podjetja.

 

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Spletne trgovine Avalook, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije. V kolikor uporabnik tovrstnih ponudnikovih sporočil ne želi več prejemati oziroma želi, da ponudnik preneha uporabljati uporabnikove podatke za posredovanje omenjenih sporočil, lahko uporabnik to sporoči ponudniku na info@avalook.eu.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@avalook.eu ali po klasični pošti na naslov:

Amm d.o.o.
p.p. 1305
2000 Maribor

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

S klikom na gumb “POTRJUJEM NAROČILO” kupec potrjuje, da je pogoje poslovanja prebral, jih razume, se z njimi brezpogojno strinja in jih bo upošteval.